Бульвар Лесі Українки 34, 2-й під’їзд, 6-й поверх
Київ, 01133, Україна

Info Sapiens на замовлення Cedos виконали повний супровід польових робіт та збір емпіричних даних для дослідження просторового розподілу робочих місць та пов?язаності їх з місцями проживання на території Вінниці. Cedos провів це дослідження на замовлення Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на запит Агенція просторового розвитку — комунального підприємства Вінницької міської ради.

Серед результатів:

• Майже три чверті зайнятих працюють як наймані працівники. Найчастіше вінничани працюють у сферах освіти, охорони здоров?я та надання соціальних послуг (25%) і торгівлі/управління продажами (15%).
• 21% респондентів їздить на роботу частіше, ніж 5 разів на тиждень. Найчастіше містяни за добираються на роботу громадським транспортом — 36%. 24% найчастіше їздили на роботу за кермом автомобіля, а трохи менше, 22% — діставалися пішки. 7% не мали потреби у переміщенні до роботи, бо працюють удома.
• Більшість опитаних, які мають потребу їздити на роботу, скоріше або повністю задоволені тим способом, яким вони найчастіше дістаються до роботи (89%), і лише 5% — не задоволені. Найрозповсюдженіші причини незадоволеності — це затори на дорогах (55%) і витрата значної кількості часу на дорогу (43%).
• Серед чинників вибору місця роботи важливими для вінничан є рівень зарплатні (83%), відповідність роботи покликанню (79%) й офіційне працевлаштування (77%). Пов’язані з мобільністю чинники є помітно менш значимими, але вони важливі для понад половини опитаних (56% для часу у дорозі та 52% для відстані до роботи).

Детальніше з повним звітом можна ознайомитися за посиланням (файл у додатку).

Якщо у вас є питання щодо досліджень, ми завжди раді Вам допомогти в цьому.

Зв'яжіться з нами